Wat is mijn werkwijze?

Allereerst gefeliciteerd met jullie verloving! Wat leuk dat jullie gaan trouwen. Als jullie willen dat ik jullie trouwfotograaf word, vul dan eerst even het contactformulier in om jullie datum vast te leggen. Wat er daarna gebeurd neem ik jullie graag in mee. Kortom hoe ga ik te werk / wat is mijn werkwijze?

Na het invullen van het contactformulier neem ik zo snel mogelijk contact met jullie op om te bepalen wat jullie wensen in het kort zijn en of er al een planning is.

Kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek bij jullie thuis of eventueel online bespreken we wat jullie wensen zijn. We nemen kort door wat jullie belangrijk vinden en hoe de planning van de dag eruit ziet. Ook zullen we de trouwlocatie en de mensen die deel uit maken van jullie bruiloft kort bespreken. Na het gesprek kunnen jullie goed oordelen of de onderlinge klik aanwezig is en of jullie vertrouwen hebben in mij om de foto’s te maken. Na dit gesprek ontvangen jullie van mij een vrijblijvende prijsopgave.

Vastlegging

Wanneer jullie definitief voor mij kiezen, dan leg ik graag jullie trouwdatum als reservering vast in mijn agenda door middel van een aanbetaling die we gezamenlijk afstemmen.

Draaiboek

Indien jullie geen weddingplanner hebben is het belangrijk om zelf een draaiboek te maken waar duidelijk in staat van wie er wat verwacht wordt en waar de telefoonnummers van de directe betrokken personen in wordt vermeld. Ter voorbereiding kun je  alvast kijken hoeveel tijd je moet reserveren voor welk moment van de dag.

Trouwlocatie

Naast de locatie waar de huwelijksceremonie plaatsvindt, zijn er uiteraard ook nog één of twee locaties waar de mooie geposeerde foto’s (loveshoot) worden gemaakt. Het is verstandig om, ongeacht de tijd van het jaar, een back-up locatie achter de hand te hebben. Als het onverwachts regent of stormt is het fijn als je een binnen locatie als alternatief hebt. Ook is het wenselijk om iemand mee te nemen die assisteert voor bijvoorbeeld de jurk of een visagist die de make-up nog even bijwerkt.

Trouwlocatie Rotterdam, Zuid-Holland
Werkwijze trouwfotograaf Capelle aan den IJssel

Laatste voorbereiding

Ongeveer een week voor jullie huwelijksdag neem ik met jullie of de weddingplanner nog de dag samen door. We stellen vast of er voor elk moment genoeg tijd is gereserveerd en we leggen de uiteindelijke planning vast. Bewust doe ik dit één week van tevoren, omdat gaandeweg de planning van de bruiloft vaak wijzigt. Vaak krijg ik nog de vraag wat als je camera het niet doet? Uiteraard heb ik altijd een tweede camera bij mij.

Huwelijksdag

Tijdens de voorbereiding, de first look, de ceremonie, de loveshoot en de daaropvolgende momenten zorg ik niet alleen voor dat er fantastische foto’s worden gemaakt, maar ook probeer ik ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt voor jullie als bruidspaar. Door mijn ruime ervaring weet ik inmiddels wat er nodig is om de bruid, bruidegom en vaak ook de aanwezige gasten op hun gemak te stellen zodat ik jullie optimaal kan vastleggen op de gevoelige plaat. Uiteraard niets moet het is jullie dag.

Na het huwelijk

Na jullie fantastische dag streef ik ernaar om binnen 48-uur een eerste sneak preview met jullie te delen. (Alleen in het geval dat de volgende dag nog een bruiloft ingepland staat, kan het een dag langer duren.) Ook de restant factuur zal ik jullie toesturen.  Daarna bewerk ik jullie foto’s op kleur, contrast en helderheid en/of belichting. Ik streef er naar om binnen vier weken (meestal twee weken) de foto’s digitaal met jullie te delen in hoge kwaliteit afdruk formaat alsmede in een formaat welke in te zetten is voor jullie social media. (Graag met vermelding / tag naar @alexanderweberfotograaf)

Een trouwalbum is een persoonlijke smaak of keuze. Ik kan jullie van advies voorzien waar jullie daarvoor terecht kunnen. Mochten jullie op wat voor wijze dan ook jullie foto’s kwijt raken dan kunnen jullie kosteloos gebruik maken van mijn archief waar ik de foto’s langdurig op zal slaan. Willen jullie één bepaalde foto op een bijzondere wijze uitvergroot laten afdrukken, dan kan ik jullie daarbij helpen door deze in het juiste formaat aan te leveren.

Willen jullie weten of ik als bruidsfotograaf iets moois voor jullie kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op.

CONTACT

Ik woon in Capelle aan den IJssel en ik fotografeer door heel Nederland.