Voorbereiding op de grote dag

De grote dag komt er aan; jullie gaan trouwen. Bepaal vooraf niet alleen hoe de dag er uit gaat zien maar ook wat voor jullie belangrijk is op deze mooie dag. Het draait om de voorbereiding.

Met wie moeten jullie absoluut op de foto en wanneer verwacht je dat de trouwfotograaf aanwezig moet zijn. Samen lopen wij deze planning en wensen van te voren door. De planning is zoals vanzelfsprekend erg belangrijk. Hou rekening met afstanden tussen de locaties en eventuele files.

Inmiddels heb ik veel ervaring opgebouwd en daarom vinden jullie hieronder een aantal tips ter inspiratie. Omdat de vrijdagen en zaterdagen in de lente en zomer zeer populaire dagen zijn om te trouwen, adviseren wij om zo snel mogelijk te boeken, zodra jullie trouwdatum definitief is!

Voorbereiding Huwelijk

De voorbereiding

Op de dag zelf beginnen jullie met de voorbereiding van jullie bruiloft. Het is fijn om dit ook vast te leggen. Het is vaak een mooi moment met familie of vrienden die je helpen met de aankleding. Een moeder die haar dochter helpt met de jurk of een vader die de stropdas knoopt. De laatste hand aan make-up of haar.
Reserveer hier 60 minuten voor.

Firstlook hindoestaans echtpaar

First look

Het moment dat zo leuk is om vast te leggen die eerste blik van de bruidegom wanneer de deur opengaat en zijn bruid voor het eerst ziet in haar jurk. De first look kan thuis zijn maar ook bij aankomst op de trouwlocatie of bij de ceremonie. Als bruidsfotograaf zorg ik ervoor dat ik op de juiste plek sta op het juiste moment.
Reserveer hier minimaal 20 minuten voor

Trouwceremonie multicultureel huwelijk

De ceremonie

De wettelijke huwelijksceremonie vindt plaats op een gemeentehuis/stadhuis of aangewezen locatie waar een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand de huwelijksvoltrekking doet. Daarnaast is het ook nog mogelijk dat jullie dit willen laten inzegenen bij een gebedshuis van jullie geloofsovertuiging. Als trouwfotograaf zorg ik ervoor dat ik op de juiste plek sta op het juiste moment.  Voor het wettelijk huwelijk adviseer ik om 45 tot 60 minuten te reserveren .

Groepsfoto

De groepsfoto

Na de ceremonie is het vaak het juiste moment om een groepsfoto te maken, omdat dan meestal al jullie familie en vrienden aanwezig zijn. Jullie bepalen vooraf met wie jullie allemaal gezamenlijk op de foto willen. Ik zorg ervoor dat iedereen met een lach op de foto staat. Vaak is het stadhuis een fijne locatie omdat er een trap aanwezig is, uiteraard bepalen jullie waar en wanneer deze foto’s gemaakt worden. Reserveer hier 30 tot 45 minuten voor

Loveshoot

Loveshoot

De loveshoot is hét moment voor jullie samen. Waar jullie op een of meerdere locaties gefotografeerd worden. Houd hier ook rekening met een alternatieve locatie indien het weer anders is dan voorspelt. Dit zijn ook de foto’s die voor de meeste koppels centraal staan voor hun bruiloft en veelal uitvergroot worden als foto. 
Reserveer hier 60-120 minuten voor (exclusief reistijd)

Receptie Cubaans huwelijk

Receptie

Het moment van felicitaties, cadeaus en proosten. Mogelijk is dit het moment waar jullie de bruidstaart aansnijden. Ik sta uiteraard gereed om jullie en jullie gasten te fotograferen. Reserveer hier 60 tot 90 minuten voor.

Diner Multicultureel huwelijk

Diner

Bij de start van het diner maak ik foto’s van het eventuele buffet, de mooi gedekte tafels en jullie gasten. Natuurlijk ook het moment dat er geproost wordt of als er iemand gaat speechen.

Dan is ook het moment aangebroken dat ik jullie even met rust laat eten en zelf ook even pauzeer om te eten.
Reserveer voor een diner tussen de 120 en 180 minuten.

Feestavond Kaapverdiaans huwelijk

De feestavond

Na een onvergetelijke dag zijn we bij de feestavond aangekomen. Centraal staat daar natuurlijk de eerste dans, wat ook het moment is om jullie weer mooi te fotograferen. Daarna leg ik vooral sfeerfoto’s vast die het achteraf, wanneer jullie de foto’s krijgen, het gevoel van die feestelijke avond weer naar voren halen. Als jullie nog een champagnefles willen laten knallen is dat natuurlijk een mooie afsluiting van de avond en ook weer een mooi fotomoment.

Tot slot

In bovenstaande ‘handleiding’  geef ik een indicatie op hoe lang welk onderdeel zou kunnen duren of hoeveel rekening je er mee dient te houden. Dit kan uiteraard in jullie planning afwijken of bepaalde onderdelen zijn wellicht helemaal niet aanwezig in jullie bruiloft. Het creëren van rust en ruimte voor jullie zelf gedurende de dag is erg belangrijk. Zorg er ook voor dat in de trouwauto iets te eten en te drinken aanwezig is. Hou naast reistijd ook rekening met parkeren. Dit kun je indien mogelijk vooraf regelen voor jullie zelf en de fotograaf.