Over Alexander – Waarom ben je Trouwfotograaf geworden?

Na de opleiding Portretfotografie deed ik mijn eerste bruiloft. En toen wist ik het

trouwfotograaf is het leukste en mooiste beroep van de wereld!” 

Doe je trouwfotografie als hobby of doe je dit professioneel?

Nee ik doe het niet fulltime en nee het is géén hobby. Het is een passie welke ik inzet in combinatie met de rijke ervaring door de jaren heen, waarbij ik geniet van de mensen. Ik mag namelijk deel uitmaken van de meest bijzondere dag van twee mensen hun leven, die hebben besloten hun liefde voor elkaar te gaan verklaren door middel van de echtelijke verbintenis.

Ja ik ben een professional en ik stel hoge eisen aan mijzelf en aan het werk dat ik oplever. Ik ga voor het beste en de eerste reactie van het echtpaar als ze voor het eerst hun trouwfoto’s ontvangen. Nog mooier is als je de bevestiging krijgt: “Ja dit was mijn trouwdag, de foto’s vertellen het verhaal van onze bijzondere dag”.

Wie of wat inspireert je?

In de afgelopen jaren kwam ik tot het inzicht, werk is leuk, maar plezier in het leven is veel belangrijker. En dat plezier haalde ik vooral uit mijn fotografie en de bruiloften die ik doe. Mijn vader is en was de inspirator die naast zijn werk ook met passie klokken repareerde en restaureerde.

Hoe lang ben je al actief als trouwfotograaf?

Ik startte in 2008 als trouwfotograaf en deed vele bruiloften. Veelal op basis van mond-tot-mondreclame en dat was voor mij op dat moment meer dan prima.

Nu moet je er toch wat meer voor doen. Je moet een goed vindbare website hebben en social media om toekomstige echtparen te bereiken. Naast mijn portfolio presenteren besefte ik ook dat er behoefte aan informatie was voor echtparen die gaan trouwen. Onder andere “hoe ga ik als fotograaf te werk?”, “hoe kunnen wij ons voorbereiden op de grote dag?” en “Wat/waar is een goede trouwlocatie?” de vragen bouwde zich op en dat resulteerde in een blog, waarin ik diverse slimme tips, ontwikkelingen en ervaring deel om de echtparen voor te bereiden op de grote dag.

Heb je nog een specialisme binnen de trouwfotografie?

Ik denk dat je wel kan stellen dat mijn portfolio sterker uitblinkt in de multiculturele huwelijken, als je opgroeit en woont in de regio Rotterdam is dat ook niet meer dan logisch. De samenleving is een smeltkroes van diverse culturen. En waar meerdere culturen samenkomen ontstaat altijd iets bijzonders.

Niet alleen de liefde van het echtpaar, maar ook de families die samenkomen. Want vergeet niet, er wordt tijdens een huwelijk niet alleen twee mensen aan elkaar verbonden maar ook twee families. En in het geval van een multicultureel huwelijk worden soms ook twee of meerdere culturen, levenswijze, geloof en zeer belangrijk eten aan elkaar verbonden!

Contact

Willen jullie weten of ik als bruidsfotograaf iets moois voor jullie kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op en vul het contactformulier in. Weten hoe ik werk? Tips nodig voor de grote dag?.

trouwfotograaf

Waarom Trouwfotograaf Alexander Weber?

Professionele apparatuur

Ik kom altijd met twee professionele camera's, diverse pro lenzen, voldoende batterijen, flitsers, geheugen. Alle foto’s worden bewerkt op kleur gekalibreerde beeldschermen. Om zeker te zijn dat ik jullie bijzondere dag goed kan vastleggen en met genoeg zekerheid dat de techniek mij niet in de steek laat. Raken jullie de foto’s zelf kwijt? Ik bewaar alle foto’s en ik heb daarnaast ook nog een back-up.

15 jaar ervaring

Ik probeer als trouwfotograaf een verhaal te vertellen met mijn foto’s. Ik stel jullie op je gemak met een positieve uitstraling. In mijn portfolio kunnen jullie zien dat ik diverse type bruiloften heb gefotografeerd met diverse type mensen. Ik lever een sneak preview aan binnen 48 uur na de bruiloft. Zodat jullie gelijk al een beeld hebben van de dag, want deze vliegt voorbij.

Goed voorbereid

De grote dag komt er aan jullie gaan trouwen! Als je voor mij kiest, kies je niet alleen voor een trouwfotograaf met veel ervaring, maar ook met voldoende kennis om jullie te helpen voorbereiden voor de grote dag. Bepaal vooraf niet alleen hoe de dag er uit gaat zien maar ook wat voor jullie belangrijk is. Waar vind de trouwceremonie plaats? Wie nodig je allemaal uit? Van wanneer tot wanneer verwacht je dat ik aanwezig ben?

Onderscheidend vermogen

En wellicht is het je al opgevallen in mijn portfolio, mijn kracht ligt in het vastleggen van multiculturele huwelijken. In een huwelijk komen niet alleen twee mensen samen die van elkaar houden, maar ook twee families, soms met dezelfde culturele soms met verschillende achtergronden, gewoontes, geloof, eten. Kortom de basis voor een mooie bruisende dag!

Ik woon in Capelle aan den IJssel en ik fotografeer door heel Nederland.