Alles wat je wil weten over bruidstaarten

De bruidstaart proeven is ongetwijfeld een van de meest plezierige voorbereidingen. Hebben jullie al een afspraak gemaakt bij jullie favoriete bakker of patissier? Geniet samen met je partner van de smaaktest om te ontdekken welke smaken perfect passen bij de verschillende lagen van jullie bruidstaart.

Bruidstaart proeven Enjoy-Cakes

Waar begin je mee?

Bij het proeven van bruidstaarten is het handig voor de patissier die jullie taart zal maken als jullie niet helemaal blanco de afspraak ingaan. Jullie hoeven nog niet tot in detail te weten wat jullie precies willen, maar een ruwe inschatting kan zeer nuttig zijn. Grote kans dat je verbluft bent van wat er allemaal mogelijk is in de taartenwereld!

Jullie hebben de bruidstaart geproefd, wat nu?

Nadat de smaken zijn gekozen, begint het volgende hoofdstuk: het ontwerp van de bruidstaart. Hoeveel gasten zullen er een stukje taart eten, en dus, hoe groot moet de taart zijn?

Hebben jullie al een idee welke stijl jullie voor de taart in gedachten hebben?
Als fotograaf krijg ik vaak verzoeken voor aanbevelingen van leveranciers, en in dit geval ging het om bruidstaarten. Ik ontdekte Sandra en Joyce van Enjoy-Cakes, omdat ik hun prachtige creaties regelmatig op bruiloften tegenkwam. Eerlijk gezegd ben ik een grote bewonderaar van hun werk.

Ik besloot contact met hen op te nemen om te bespreken hoe ik als fotograaf bruidsparen kan helpen bij hun zoektocht naar de perfecte bruidstaart. Hierbij richt ik me vooral op waardevolle, niet-alledaagse tips die van groot belang zijn

Bruidstaart proeven Enjoy-Cakes

Waarom kies je als echtpaar voor Enjoy-Cakes ?

Alles wat je wil weten over bruidstaarten

Bij Enjoy-Cakes is het zelfs op een relatief laat moment mogelijk om een bruidstaart te bestellen (afhankelijk van het hoogseizoen), omdat we in de week van de bruiloft natuurlijk pas met de taart beginnen. Kortom, we streven ernaar om zo flexibel mogelijk te zijn en met onze klanten mee te denken.

Bij ons krijgt het bruidspaar de kans om de smaken bij ons in de bakkerij te proeven. Ook staat onze bakkerij vol met mooie showtaarten en kunnen we alles laten zien. Van kleuren, tot maten tot schalen. We nemen de tijd voor een uitgebreid gesprek met het bruidspaar, zodat we hun wensen goed begrijpen. Het kiezen van de bruidstaart bij ons is een belevenis op zich, vergelijkbaar met het uitkiezen van een trouwjurk!

Wat zijn in jullie ogen nou de meest gemaakte fouten door echtparen?

Sommige bruidsparen bestellen soms een te kleine taart in verhouding tot het aantal aanwezige gasten, in de veronderstelling dat niet iedereen taart zal eten. Zonde natuurlijk, want je wilt niet dat er iemand misgrijpt!

Wat zijn de huidige ontwikkelingen rondom taarten?

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om dieetwensen, zoals vegan, lactosevrij en glutenvrij.
En het combineren van gluten- en lactosevrije opties in één taart is mogelijk. Ook notenvrije opties zijn bij ons beschikbaar vertelt Sandra. Zelfs voor de sweets kunnen we werken met de dieetwensen.


Zo kan iedereen genieten van iets lekkers! Het invullen van dieetwensen wordt steeds beter mogelijk. Zijn er een aantal gasten met dieetwensen? Dan maken we graag een mini gebakje, geheel in de stijl en smaak van de grote bruidstaart. We bieden echter geen suikervrije opties aan, omdat suiker echt de smaak van de taart bepaalt.

Alles wat je wil weten over bruidstaarten

Hoe groot wil je de taart hebben?

Bij een klein huwelijk kunnen we de taart toch van aanzienlijke omvang maken door gebruik te maken van dummy lagen gemaakt van piepschuim. Deze dummy lagen worden op dezelfde manier gestyled als de rest van de taart en bedekt met hetzelfde fondant of crème.

Bij een groot huwelijk maken we een onderscheid tussen de taart die voor het publiek wordt aangesneden en identieke ‘aansnijd’-taarten met dezelfde stijl en smaak. Deze ‘aansnijd’-taarten kunnen door de keuken worden aangesneden, waardoor iedereen snel van taart kan worden voorzien. Zo voorkomen we dat je lang bezig bent met het snijden van taart en kan iedereen genieten zonder kostbare tijd te verliezen.

Bruidstaart

Hoe lang van tevoren spreek ik af voor de taart?

Wij raden aan om 6 tot 8 maanden van tevoren te beginnen met het regelen van de bruidstaart, hoewel een jaar van tevoren ook mogelijk is. In een jaar kunnen er veel veranderingen plaatsvinden, zoals nieuwe smaken, materialen, kleuren, technieken, standaarden enzovoort.

Het belangrijkste is dat je dit op tijd regelt, vooral voor je eigen gemoedsrust.

Tijdens het bruidstaartgesprek kom je samen naar onze bakkerij. Het is jouw bruiloft, dus kom als bruidspaar samen om dit te regelen. Liefst niet met veel mensen, dit is vaak te veel afleiding en te veel meningen.

Bruidstaart

Bloemen op je taart?

Bij Enjoy-Cakes merken we dat steeds meer bruidsparen de bloemdecoraties voor hun bruidstaart willen afstemmen op de rest van de bruiloft. Zo is de decoratie op de trouwlocatie, en het bruidsboeket perfect in harmonie. We kunnen de bloemen regelen op basis van de aangeleverde wensen, of het bruidspaar zorgt dat er bloemen vanuit hun eigen bloemist bij ons worden gebracht.

Bruidstaart Enjoy Cakes

Het wordt erg warm op mijn trouwdag, wat nu?

Enkele belangrijke richtlijnen vormen de basis voor het succes van jullie bruidstaart. Plaats de taart niet te vroeg op de tafel en vermijd direct zonlicht. Wij werken hier in een goed gekoelde ruimte, en zorgen voor een gekoeld vervoer, maar het is ook van belang dat er op de trouwlocatie voldoende koelruimte beschikbaar is voor de bruidstaart. Op deze manier kan zelfs bij warm weer jullie taart de dag zonder problemen doorstaan.

Tot slot

Dit is inderdaad een hele berg informatie. Maar ik heb als doel echtparen goed te informeren, zeker diegene die ik fotografeer.