Waarom je niet moet besparen op een trouwfotograaf

Jullie trouwdag is een belevenis op zich en als het goed is één van de mooiste dagen van jullie leven. Hoeveel kan ik mij herinneren een dag na het trouwen? Wat is er allemaal op die dag gebeurd?
En wat als ik de foto’s met mijn kinderen of familie wil terugkijken wanneer ik bijvoorbeeld 12,5 jaar of 25 jaar getrouwd ben? Is dan de uitleg de trouwfotograaf was niet zo goed? Of is de uitleg wij hebben op de trouwfotograaf bezuinigd…

Op veel social media fora zie ik vaak voorbijkomen ik zoek een fotograaf voor een klein budget of voor dit specifieke bedrag. En natuurlijk kan ik niet in iedereen zijn budget kijken. En ook een stel met een klein budget verdient een goede trouwfotograaf.

Alexander Weber - trouwfotograaf

De juiste keuze

Natuurlijk kun je een familielid of vriend(in) inschakelen die mooi foto’s kan maken. Maar mag je die persoon dan ook verwijten dat je niet mooi of zelfs gek op de foto staat?

Niet iedereen is gewend om voor een camera te staan en de kans bestaat dat jij je er niet altijd prettig bij voelt. Een professionele fotograaf kan niet enkel mooie foto’s maken, maar doet dat ook op het juiste moment, vaak zonder dat je dat merkt. Een professional is getraind om in iedere omstandigheid te kunnen fotografen. In lichte of donkere omgevingen. Is getraind om een mooi portret te maken. Weet exact wanneer de speciale momenten aanbreken.

Trouwfotograaf Rotterdam

Wat krijg je er voor terug?

Hou er rekening mee dat trouwfotografen niet alleen tijd investeren in het fotograferen, ze investeren ook in de gesprekken en de planning vooraf. Ook de nabewerking neemt veel tijd in beslag. Probeer zelf maar eens een selectie te maken van een paar honderd of zelfs een paar duizend foto’s die uiteindelijk het verhaal van jullie trouwdag vertellen.

Een goede fotograaf heeft een opleiding, workshops en seminars gevolgd om te blijven ontwikkelen. ze investeren in kostbare camera apparatuur en een computer voor de nabewerking.

Kaapverdiaans huwelijk

De juiste investering

Trouwfotografie is de belangrijkste investering van je Trouwdag. Want het is het enige tastbare dat overblijft na het huwelijk. Fotografie is echt een kunst. Wil je professionele foto’s waar je nog jarenlang van kunt nagenieten? Dan is mijn advies om voor een professionele fotograaf te kiezen.
Zodat je met trots over 25 jaar aan je kinderen en kleinkinderen nog eens kan laten zien hoe jullie trouwdag was.

Neem dit mee in jullie beslissing voor een professionele trouwfotograaf

  • De foto’s zijn een onderdeel van de herinnering
  • Professionaliteit kost geld
  • De fotograaf zorgt er voor dat jij er mooi op staat
  • Een goede fotograaf heeft een oog voor (de kleine) details
  • De foto’s vertalen de sfeer en het verhaal van de dag en versterken daarmee de herinnering