Slecht weer op je trouwdag?

Het weer blijft onvoorspelbaar in Nederland en België. Er is dus kans op slecht weer. Het kan zelfs op jullie goed voorbereidde trouwdag gebeuren dat het regent. En in bepaalde periodes van het jaar is de kans zelfs groter dat het regent of zelfs sneeuwt.  Wat doe je dan?

Weersvoorspellingen en buienradar in de gaten houden kun je doen, maar bieden niet altijd garanties.

Planning bij slecht weer

Alles kun je plannen in aanloop naar de grote dag. Bijna alles. Het weer heb je in België of Nederland niet in de hand. Laat die gedachte dan ook vooral los dat je hier controle over hebt. Maar probeer dan wel goed te plannen.

Slecht weer

Paraplu?

Zorg voor een voorraad witte of liever nog transparante paraplu’s voor jezelf en eventueel ook voor je gasten je kunt ze kopen of huren. De paraplu’s komen ten allen tijd van pas zeker ook als het gaat om de loveshoot. Ze geven daarmee een extra dimensie aan de trouwfoto’s. En mocht je ze nou voor de hele familie aanschaffen en er naderhand mee zitten, dan kun je ze altijd nog verkopen via een “trouwgroep” op Facebook.

Regenlaarzen?

Kun je er niet onder uit dan te accepteren dat het gaat regenen? Regel dan paar bijpassende regenlaarzen voor jullie beide in een donkere en witte kleur. En wil je een vrolijk tintje er aan geven, ga dan extreem voor kleurrijke regenlaarzen!

Bruiloft Slecht weer
Slecht weer huwelijk

Handdoeken

Wat wellicht ook handig kan zijn een voorraad handdoeken voor jullie zelf maar ook voor jullie gasten

Geen regen maar sneeuw?

Dit kan de beste gebeuren, dat het weer zo omdraait dat er toch hevige sneeuwval is op jullie trouwdag. Hiervoor kort een aantal tips:

  • Warme laarzen of schoenen met eventueel anti slip
  • Dikke jas of mantel om om te slaan
  • Bruiloft noodtas

Tijd

En bovenal maak een goede planning met voldoende tijd en ruimte tussen alles in, mijn ervaring door de jaren heen is dat veel bruidsparen vaak te krap plannen, waardoor vaak stress ontstaat bij jullie als bruidspaar en jullie naasten die helpen dit een succesvolle mooie dag te maken

De trouwlocatie

Als je trouwt in de open lucht loop je altijd een risico, ook in de zomer. Trouwen jullie buiten bij een officiële locatie, zorg dan voor een back-up plan. Check bij de trouwlocatie wat ze doen in geval van regen op je bruiloft. Kunnen ze tenten opzetten? Moet je zelf iets regelen? Er zijn hele toffe tenten te huur: stijlvol, robuust, met en zonder zijkanten. Met een open tent houd je toch een ‘buitengevoel’.

Je kan ook voor een trouwlocatie gaan die zowel binnen als buiten de ruimte heeft om uit te wijken. Zo weet je dat je in het geval van regen altijd ergens terecht kan. Zorg wel dat allebei de ruimtes leuk versierd zijn om de sfeer te behouden.

Laat je humeur en mooie dag niet verpesten

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer je niet te veel aan te trekken van de regen op je bruiloft. Je trouwt op deze dag en alleen al daarom is het de mooiste dag! Maak er het beste van en geniet. De gasten komen voor jullie en zullen zich echt niet minder vermaken door een paar regenbuien. Het schept juist een band, met z’n allen schuilen in een tentje tijdens de ceremonie. Dat worden super foto’s en bijzondere herinneringen!

Delft

Extreem weer?

Vind je het echt niet prettig om in natte of extreme weersomstandigheden huwelijksfoto’s te gaan maken? Stem dan af met de trouwfotograaf of het mogelijk is op een andere dag bij droog weer alsnog de loveshoot te doen.